Nodig:
– Pure chocolade (hoeveelheid zelf bepalen – au bain marie te smelten)
– Voor deeg “Vosi hnízda”:
160 gram gemalen Piškoty
160 gram poedersuiker
60 gram boter (niet te koud)
50 gram gemalen noten (ik gebruik walnoten)
1 eetlepel cacao
2 eetlepels Tsjechische rum
gesneden rozijnen en krenten, geweekt in Tsjechische rum (bijvoorbeeld Božkov)
eventueel wat extra gehakte noten

Het deeg moet kneedbaar blijven. Dit deeg toevoegen aan de chocolade, iets laten afkoelen en met een theelepeltje hoopjes maken en op aluminiumfolie plaatsen, eventueel bestrooien met gemalen noten of kokos em verder af laten koelen.
De Piškoty en de Tsjechische rum, die een wat zoetere smaak heeft, zijn te koop bij de Tsjechshop. 
Nu is het dus geen geheim meer 

Met dank aan Božena Kooy-Volfová 🙂

De waardering van www.tsjechshop.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.8/10 gebaseerd op 78 reviews.